Iedereen die wel eens geld naar het buitenland heeft overgeschreven, en dan zeker buiten de Europese Unie, weet wel dat dit niet altijd even goedkoop of snel is. Standaard bank naar bank overschrijvingen nemen vaak veel tijd in beslag. PayPal, Western Union of MoneyGram werken behoorlijk snel, maar kosten wel het een en ander aan vergoedingen.
Diensten voor het verzenden van geld kunnen af en toe een pure noodzaak zijn en soms zelfs een redder in nood. In behoorlijk wat ontwikkelingslanden hebben veel mensen geen bankrekeningen, dus ontkom je er vaak niet aan om toch voor een dure dienst zoals Western Union te kiezen, met de daaraan verbonden hoge kosten.
Gelukkig kan geld overschrijven toch nog een heel stuk goedkoper met TransferWise. TransferWise is een geweldige online geldovermaking dienst die een zeer goede reputatie heeft en die door meer dan 8 miljoen klanten wereldwijd vertrouwd wordt. Het is in veel landen over de hele wereld verkrijgbaar, het ondersteunt op dit moment het verzenden van geld naar 71 landen in 57 valuta’s. Op hun eigen website is een lijst van beschikbare landen terug te vinden.
Wisselkoersen en overschrijvingen
TransferWise gaat uit van de werkelijke wisselkoersen, waarbij de kosten meestal het laagst zijn als je een bankrekening voor het overboeken gebruikt. Denk hierbij aan kosten die meestal minder dan 1% van het overboekingsbedrag bedragen.
Deze bankoverschrijvingen duren meestal enkele dagen, maar soms is de levering op dezelfde dag nog mogelijk, afhankelijk van de snelheid van de bank plus om welke bestemming het gaat. Een overboeking met een bankpas, creditcard of Apple Pay kan echter al binnen enkele minuten afgewikkeld worden.
De ontvanger heeft na ontvangst de keuze om een valutaconversie uit te voeren wanneer hij of zij dat wenst, dus heeft die persoon ook de mogelijkheid om op betere wisselkoersen te wachten.
De klantenservice, mobiele apps en een prepaid Mastercard
Als het gaat om de klantenservice, dan kan er gemeld worden dat de telefonische ondersteuning enkel beperkt is tot doordeweekse dagen, maar de website gelukkig antwoord heeft op allerlei veelgestelde vragen.
TransferWise heeft een behoorlijke goede reputatie en zodoende vind je dan ook een zeer hoog aantal positieve klantrecensies op TrustPilot. Dat komt uiteraard ook door de concurrerende tarieven die het aanbiedt en het feit dat het behoorlijk gemakkelijk in gebruik is.
De mobiele apps van TransferWise scoren zeer hoog in de App Store van Apple, plus in de Google Play Store voor Android applicaties. Volgens TransferWise klanten is de app “een hulpmiddel van onschatbare waarde voor iedereen die internationaal geld overboekt”.
Als je overigens een gratis betaalrekening bij Transferwise hebt, dan kan je ook een gratis prepaid Mastercard aanvragen. Deze TransferWise card is momenteel enkel beschikbaar voor inwoners van landen en regio’s die een rekening met meerdere valuta’s hebben. Je kunt met deze kaart wereldwijd op alle plaatsen waar ze Mastercard aanvaarden, betalen en geld opnemen.
Hoe veilig is TransferWise?
TransferWise maakt gebruik van 2FA, wat betekent dat wanneer jij je aanmeldt, je twee verificatieniveaus moet doorlopen om toegang tot jouw account te kunnen verkrijgen. Dit geeft je extra bescherming voor je account.
TransferWise wordt door de overheid, om precies te zijn de Financial Conduct Authority (FCA) in het Verenigd Koninkrijk, gereguleerd en houdt om deze reden het geld van klanten gescheiden van hun eigen middelen. Dit betekent dat als TransferWise ooit in financiële moeilijkheden mocht komen, jouw geld altijd veilig is.
Conclusie
TransferWise is absoluut een topkeuze voor internationale geldoverdrachten, want met deze fintech toepassing kost het jou gemiddeld acht keer minder om internationaal geld over te boeken dan met een ander type overboeking.
Ze hebben niet voor niets sinds hun oprichting in 2011 een enorme groei doorgemaakt en zijn zelfs een uiterst competitieve en verstorende factor ten opzichte van de traditionele, grenzeloze bancaire transacties. TransferWise wordt daarom ook vaak als een no-nonsense bedrijf gezien die een financiële revolutie heeft ontketend.